Biblioteca constituie intotdeauna un punct de atractie intr-o camera.Ce biblioteca se potriveste in fiecare incapere si cum faci loc cartilor atunci cand aceasta devine neincapatoare? Inspira-te din ideile pe care ti le propunem.
Incaperile ideale pentru amplasarea bibliotecii sunt livingul, dormitorul si chiar holul, daca spatiul este inteligent repartizat. Bibliotecile nu trebuie
dispuse in camere cu umiditate(poduri, pivnite, bai, bucatarii) si nici langa surse de caldura(calorifer, semineu). In spatiile mai putin generoase sunt potrivite corpurile suspendate pentru a lasa podeaua cat mai libera. Suspendarea bibliotecii se potriveste perfect in camere inalte.
Alegerea bibliotecii se face in functie de volumul de carti, dar si de spatiul avut la dispozitie. Daca avem multe carti si doar un perete pe care il putem folosi este foarte important sa folosim tot peretele si sa incadram toate cartile. Persoanele care au o profesie ce implica frecventa consultare a cartilor au nevoie de o biblioteca cu mai multe tipuri de rafturi, pentru mai multe tipuri de carti, cu acces usor, chiar si cu usi din sticla, pentru cartile rare sau foarte scumpe.
O biblioteca in care rafturile sunt egale creeaza impresia de ordine si de organizare eficienta a cartilor.
Materialul recomandat pentru confectionarea bibliotecii este lemnul masiv, dar si Pal-ul sau Mdf-ul.
Politele fixe rigidizeaza biblioteca, ii cresc rezistenta, iar cele mobile au calitatea de a fi ajustabile.
O biblioteca poate avea functie partial decorativa, partial de incorporare a aparaturii video. Principalul sau dezavantaj ar fi tocmai scopul pe care denumirea de biblioteca ar trebui sa–l aiba, acela de depozitare a cartilor. In acest caz se cedeaza in favoarea unor spatii mai mult decorative decat utile.